Onze werkwijze

Kennismaking en indicatie van uw mogelijkheden

Kennismaking

Tijdens het eerste gesprek, dat bij AC adviseurs altijd gratis en vrijblijvend is, vertellen we u wie we zijn, wat u van ons kunt verwachten en welke kosten wij u in rekening brengen indien u kiest voor AC adviseurs. Tevens kunt u aangeven wat uw persoonlijke verwachting is van het gesprek en welke vragen u graag beantwoord wilt hebben.

Inventarisatie

Na de kennismaking brengen we aan de hand van een vragenlijst uw gehele situatie in kaart om een zo compleet mogelijk advies te kunnen geven en om uw vragen zo goed als mogelijk te kunnen beantwoorden.

Indicatie

Nu kunnen we u aangeven:

 1. Wat u maximaal aan hypotheek kunt lenen (we houden rekening met uw persoonlijke situatie zoals eigen middelen en eventuele kredieten) en of u in aanmerking komt voor NHG (nationale hypotheek garantie).
 2. Geven we aan welke eenmalige kosten u kunt verwachten (bijvoorbeeld overdrachtsbelasting, notaris, etc.) en of u eigen geld nodig heeft.
 3. Als laatste geven we u een indicatie van de maandlasten zoals die kunnen worden uitgaande van stap 1 en 2 en uw persoonlijke voorkeur(en).

Met de gegeven informatie heeft u een duidelijk en helder beeld of het mogelijk is om een (nieuwe) woning te kopen of dat het bijvoorbeeld (afhankelijk van uw huidige situatie) mogelijk is om uw hypotheek over te sluiten. Wenst u hulp met betrekking tot de aankoop van een woning? Ook daar kunnen we u mee begeleiden.

Analyseren en adviseren

Als u een woning heeft gevonden (of uw hypotheek wenst over te sluiten) dan gaan we samen in het 2e gesprek alle mogelijkheden bespreken zodat u een goede keuze kunt maken over uw toekomstige hypotheek.

We brengen de volgende zaken in kaart en adviseren u ruim over de oplossingen:

 1. Bepaling van het uiteindelijke hypotheekbedrag.
 2. Welke risico's loopt u en wat zou hiervoor een oplossing kunnen zijn. Denkt u aan:
  1. overlijden
  2. werkloosheid
  3. arbeidsongeschiktheid
  4. einde relatie
  5. pensioeninkomen versus hypotheeklasten
 3. Op basis van de voorstaande informatie maken we voor u een uitgebreid analyse rapport met daarin alle antwoorden en oplossingen zodat u makkelijk alles in één overzicht heeft en met die informatie een juiste keuze kunt maken.
 4. Tevens maken we een rente analyse zodat u in één overzicht alle rentevast periodes met bijbehorende maandbedragen kunt zien wat uw keuze nog eenvoudiger maakt.

Samen met ons professionele en duidelijke advies maken we zo samen de beste keuze!

Aanvraag en verwerking

Nu gaan we de offerte en alle overige stukken en documenten die nodig zijn voor de hypotheek verzamelen, in kaart brengen en ondertekenen. We zorgen dat u ruim op tijd alle belangrijke stukken (offerte, voorwaarden en adviessamenvatting) van ons heeft ontvangen zodat u voldoende gelegenheid heeft om dit door te nemen.

Na dit gesprek gaat de adviseur er voor zorgen dat de hypotheekdocumenten door de bank worden gecontroleerd en, dat we voordat de ontbindende voorwaarden verlopen, een definitief akkoord ontvangen waardoor de hypotheek gereed is.

Evaluatie

U gaat binnen één á twee weken naar de notaris en daarom evalueren we het gehele proces, nemen we samen met u de afrekening van de notaris door, overhandigen we u de laatste originele documenten, vullen (indien gewenst) de voorlopige teruggave in voor de belasting en maken we een vrijblijvende vergelijking van uw huidige schade verzekeringen (inclusief de verplichte woonhuisverzekering).

Na dit gesprek bent u goed voorbereid om de laatste stap bij de notaris te zetten en de sleutel van uw nieuwe woning in ontvangst te nemen zodat u geheel zorgeloos kunt genieten van uw nieuwe woning.

Beheer en nazorg

Uiteraard staan we u in de jaren die volgen geheel terzijde. En indien u vragen heeft over uw bestaande hypotheek, ondersteunen we u daar waar nodig. Het gehele proces zoals hierboven beschreven is bij AC adviseurs ondergebracht in één vast tarief wat tijdens het eerste gesprek duidelijk met u wordt besproken en vastgelegd.

Wij hopen u met dit overzicht te hebben geïnformeerd over het proces van hypotheken en wat u kunt verwachten als u door AC adviseurs uw hypotheek laat verzorgen.

Heeft u nog vragen? Mail of bel ons gerust

maak een afspraak
bel me terug
laat een bericht achter